Усі новини

Безперервний професійний розвиток: отруєння свинцем, як гігієнічна проблема

Поділитися:

У межах Міжнародного тижня профілактики отруєння свинцем, який відзначається у третій декаді жовтня, проводять заходи для підвищення обізнаності про небезпеку свинцю.

Напередодні головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук разом із фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб організували та провели захід із безперервного професійного розвитку на тему: «Отруєння свинцем, як гігієнічна проблема».

Проаналізували актуальність проблеми отруєння свинцем, поняття сатурнізм, гострі та хронічні отруєння свинцем. Розглянули профілактику отруєння свинцем у побуті.

Доповіли про шляхи потрапляння свинцю до організму людини, біологічні органи-мішені, клінічні ознаки отруєння свинцем, диференційна діагностика, особливості проявів свинцевої інтоксикації у дорослого та дитячого організму.

Обговорили загальні принципи лікування, професійну інтоксикацію свинцем, профілактику сатурнізму.

Опрацювали характеристику сучасних методів визначення свинцю в об’єктах навколишнього середовища (атмосферне повітря, ґрунт, вода, продукти харчування – атомно абсорбційна спектрофотометрія, вольтамперометрія), засоби вимірювальної техніки, випробувальне обладнання, яке застосовується при проведенні вимірювань.

Дослідили методики змивів з рук працюючих та робочих поверхонь, методики виконання вимірювань визначення свинцю в повітрі робочої зони.

Захід призначений для всіх лікарських спеціальностей.

До майстер-класу долучились 22 спеціалістів із різних регіонів України.

Після майстеркласу всі учасники мали можливість пройти тестування та отримати 7 балів із безперервного професійного розвитку (БПР).

Знайти