Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області дала поради щодо посилення імунітету
13 грудня 2024
Щоб залишатися здоровим у будь-яку пору року, важливо правильно та збалансовано харчуватися.
Поради від головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук.
Зокрема, варто у достатній кількості їсти корисні фрукти та ягоди:
– яблука – вони містять клітковину, антиоксиданти і пектин, що сприяють здров’ю серця, кишківника та зниження холестерину, і корисно їсти їх разом зі шкіркою;
– виноград – є багатим джерелом клітковини, вітаміну С, калію та енергії;
– ківі – є багатим на вітамін С, клітковину та вітамін Е, і має корисний вплив на імунну систему та рівень холестерину;
– груші – груші, як некислий фрукт, дуже смачні у формі соку, надають енергію завдяки натуральним цукрам, а їх шкірка і сік містять харчові волокна, калій і вітамін С, корисні для травлення та імунної системи;
– банани – багаті на калій, який підтримує артеріальний тиск та баланс рідини й електролітів, а також містить амінокислоту триптофан, яка може впливати заспокійливо, роблячи їх ідеальними для вживання пізно ввечері;
– журавлина – багата на антиоксиланти, вітаміни та клітковину, що підтримують імунну систему, зміцнюють серце, використовуються при лікуванні циститів та сприяють загальному здоров’ю.