Усі новини

Надія Оперчук – телеканалу Суспільне Кропивницький: про заходи безпеки під час консервування варення

Поділитися:

При приготуванні консервованих продуктів варто дбати про безпеку тих, хто буде їх споживати. На цьому наголосила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук під час інтерв’ю телеканалу Суспільне Кропивницький.

Слід дотримуватися всіх правил гігієни та санітарії при приготуванні таких продуктів.

«Якщо ми говоримо про консервування варення та конфітюрів, слід обирати овочі та фрукти достатньої стиглості, гарної якості, без ознак псування, без ознак гнилі, бо це все потім відбивається на якості кінцевого продукту», – зазначила головна державна санітарна лікарка.

Вона наголосила, що всі поверхні, інструменти та обладнання перед початком консервування мають бути ретельно очищені та продезінфіковані, для того, щоб мінімізувати ризик занесення будь-яких мікроорганізмів.

Персонал, задіяний у приготуванні консервованих продуктів, має дотримуватися правил особистої гігієни: треба обов’язково проходити медогляд, ретельно мити руки з милом, оглядати шкіру на наявність гнійничкових захворювань. Люди, які займаються консервацією, не мають напередодні контактувати з хворими.

Під час роботи рекомендується одягати захисні рукавички та маски, носити чистий одяг.

Ще одна обов’язкова умова консервації – дотримання технологічного процесу при приготуванні та подальшому зберіганні.

Особливу увагу слід приділити зберіганню та перевірці:

зберігати обов’язково в прохолодному темному місці з чітким дотриманням термінів зберігання консервації. Також мають бути маркованими із зазначенням дати виготовлення та кінцевого терміну придатності.

Знайти