Усі новини

«П’ять кроків до здорового харчування»: про досвід реалізації проєкту

Поділитися:

Відбувся підсумковий онлайн-захід на тему «Досвід реалізації проєкту «П’ять кроків до здорового харчування» за участі представників Бюро ВООЗ в Україні, Центру громадського здоров’я МОЗ України, Національної асоціації громадського здоров’я, закладів освіти та обласних центрів контролю та профілактики хвороб.

Участь у зустрічі взяли головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук і спеціалісти Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб», які реалізують цей проєкт.

Ознайомилися з результатами діяльності центрів контролю та профілактики хвороб в питанні зміцнення здоров’я дітей на рівні громад та підвищення обізнаності громади щодо важливості здорового харчування.

Метою вебінару стало поширення успішного досвіду в інших регіонах країни.

ОЦКПХ презентували власні практичні дії, ініціативи, які дозволили привернути увагу до теми здорового харчування та реформи шкільного харчування в окремих громадах регіонів, зокрема й тих, які наближені до бойових дій.

Крім принципів здорового харчування дітей активно висвітлювались додаткові теми, зокрема вживання питної води, спортивне харчування, харчування при захворюваннях, для підтримки ваги та інші.

Зупинилися і на проблемах, які виявились під час впровадження реформи шкільного харчування, зокрема низька залученість до проєкту школярів середньої ланки (5-8 класів), відповідно і їх обізнаність, недостатня підтримка проєкту батьками дітей та відсутність правильних харчових звичок у родинах.

Реалізація Національної стратегії з реформування шкільного харчування триватиме, також працюватимуть над проблемними питаннями.

 

Знайти