Завідувачка Онуфріївського відділення Олександрійського райвідділу Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Людмила Стеценко провела заняття з медичними працівниками на тему: «Трансжири та їх вплив на організм людини».
Йшлося про шкідливість споживання трансжирів та доцільність споживання їжі домашнього приготування. При купівлі харчових продуктів потрібно уважно читати етикетку, щоб виявити трансжири, адже вони створені лише для того, щоб поліпшити зовнішню привабливість їжі і продовжити термін придатності, а смакові та поживні характеристики від їх присутності не поліпшуються.
У жовтні 2023 року в Україні набув чинності наказ МОЗ за №1613 “Про затвердження правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів”, який обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів.