Фахівчиня відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ніна Синько разом із представниками Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області, управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради, головного управління Національної поліції у Кіровоградській області взяла участь у комплексних рейдових візитах до закладів швидкого харчування в м. Кропивницький.
З метою недопущення закладами швидкого харчування порушень вимог законодавства про безпечність харчових продуктів здійснено опитування та інформаційно-роз’яснювальну роботу серед операторів ринку харчової продукції, а саме кіосків з продажу шаурми на АС №1 по вул. Олександрійське шосе, 1.
Такі заходи проводяться на виконання протоколу наради у начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації з начальниками районних військових адміністрацій, міськими, селищними, сільськими головами від 4 серпня 2025 року за №6.
Фахівці вкотре наголосили, що профілактика кишкових інфекцій та харчових отруєнь у закладах швидкого харчування є критично важливою для збереження здоров’я споживачів. Тому, своєчасне проходження медичних оглядів, дотримання правил гігієни, правильне зберігання продуктів і навчання персоналу — основа профілактики кишкових інфекцій у закладах ресторанного господарства. Це не лише вимога закону, а й запорука безпеки клієнтів!
НАГОЛОШУЄМО! Центр проводить дослідження на кишкову групу інфекцій, гельмінти та стафілокок згідно з наказом МОЗ України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб». Ознайомитись можна на офіційному сайті Центру за посиланням https://kr.cdc.gov.ua, розділ «Діяльність».