Фахівчиня відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ніна Синько разом із представниками Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області, управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради, головного управління Національної поліції у Кіровоградській області взяла участь у комплесних рейдових візитах закладів швидкого приготування.
Захід провели на виконання протоколу наради у начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації з начальниками районних військових адміністрацій, міськими, селищними, сільськими головами від 4 серпня 2025 року за №6.
З метою недопущення закладами швидкого харчування порушення вимог законодавства про безпечність харчових продуктів фахівці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед операторів ринку харчової продукції а саме:
Пам’ятайте! Профілактика кишкових інфекцій та харчових отруєнь у закладах швидкого приготування є критично важливою для збереження здоров’я споживачів. Тому, дотримання правил гігієни, правильне зберігання продуктів і навчання персоналу — основа профілактики кишкових інфекцій у закладах швидкого приготування. Це не лише вимога закону, а й запорука безпеки клієнтів!