Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області разом з фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб взяли участь у вебінарі на тему «Реформа шкільного харчування: стан, перспективи розвитку та особливості комунікації».
Спікеркою виступила Анастасія Шевченко, експертка в Команді реформи шкільного харчування, кандидат технічних наук, доцентка Національного університету харчових технологій.
Розглянули, як реалізуються 4 стратегічні цілі Стратегії реформування системи шкільного харчування, а саме:
відновлення та модернізація кухонь та їдалень в закладах освіти;
розвиток кадрового потенціалу;
впровадження якісного меню та формування здорових звичок у дітей щодо харчування, стимулювання свідомого вибору дітьми продуктів, корисних для здоров’я.
Спікерка поділилася секретами ефективної комунікації у темі шкільного харчування: як говорити про реформу з учнями, батьками, та органами місцевого самоврядування, щоб будувати довіру та залучати до змін.
Довідково. Реформа системи шкільного харчування започаткована у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської.